SLAVNI HRVATSKI RUKOMETAŠ PREUZIMA SRBIJU? / 'Razgovarao sam s nekim ljudima, vrlo rado bih prihvatio posao'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pitanje je kako bi njegovo imenovanje odjeknulo s obje strane Save.

28.4.2018.
13:34
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Nenad Kljaić mogao bi preuzeti užarenu klupu Srbije. Priznao je to u razgovoru za Sportklub.rs.

"Vodio sam neformalne razgovore s nekim ljudima. Što se mene tiče ja bih vrlo rado prihvatio klupu Srbije, čak i za manje financijske uvjete nego što dobijam u drugim državama s obzirom na to da mnogo vremena provodim u Beogradu. Mislim da bi moglo nešto da se uradi", kazao je Kljaić svjestan da bi njegovo imenovanje podiglo dosta prašine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Hrvat i pitanje je kako bi ljudi ovdje prihvatili da Hrvat vodi Srbiju. Ja ne bih imao problema, znam da bi me prozivali i u Hrvatskoj, ali ja sam profesionalac. Mislim da rukovodstvo RSS može osigurati određen novac koji bi mene zadovoljio. Ipak, to ne ovisi o meni, već od drugih faktora", dodao je svjestan problema koji bi ga dočekali.

"Srbija je uvijek imala dobre igrače, još u mojoj generaciji, i s obzirom na potencijal čudi me da nije imala više uspjeha. Malo mi je glupo kritizirati, ali problem je oko rukovođenja saveza, oko rada i izbora trenera. Gledao sam treninge mnogih srpskih trenera i smatram da u jednom dijelu mnogo kaskaju za trenerima iz Slovenije i Hrvatske koji više prate nove trendove. Mnogo toga se promijenilo u metodi treninga, a ovdje čujem priče "mi radili tako pa moraju i oni". Dugotrajna trčanja su bespotrebna, daju kontra efetk, također ni dugi treninzi ne daju željeni efekt. Možda nemam dobru sliku, ali dojam je da Srbija ima dobar igrački kadar, a uz Mađarsku i Nemačku bila je najveće razočaranje na EP", rekao je legendarni rukometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

06.06.2010., Gradska sportska dvorana, Makarska - Finale Kupa Hrvatske u rukometu za muskarce, RK Kastela Adriachem - RK Croatia Osiguranje. Pobjednik ekipa Croatia Osiguranja rezultatom 26:40. Trener Nenad Kljajic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Progovorio je potom i o hrvatskom rukometu.

"Hrvatska ima odlično organiziran savez, strašnu logistiku i odličan izbor igrača. Poslije prijelaznog perioda i povlačenje generacije Balića opet imamo ekipu za sam vrh i borbu za zlato. Mislio sam da ćemo dogurati do finala EP, a malo mi je glupo da analiziram jer će reći "on je pametan i pljuje po svemu". Najveća greška bila je u izboru trenera golmana, oni su najviše podbacili. To sam rekao Červaru u lice šest mjeseci prije šampionata i nažalost moja predviđanja su se ostvarila. Drugi problem bili su mladi igrači, dosta osjetljivi i možda su se nepotrebno prerano potrošili tijkom EP-a. Hrvatska je bila peta, ali sve osim medalje je neuspjeh", poručio je Kljajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo