Đoković posustao pred Vavrinkom: Svaka čast, bio je bolji

Švajcarac prekinuo Noletovu dominaciju u Melburnu

21.1.2014.
14:34
VOYO logo

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Australijan opena pošto je poražen od Švajcarca Stanislasa Vavrinke rezultatom 3:2 (2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7) posle tačno četiri sata igre.

Đoković, sa novim trenerom Borisom Bekerom, tako nije uspeo da se domogne četvrte uzastopne titule na Ozi openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo svojevrsna repriza čuvenog meča osmine finala iz prošle sezone kada je meč igran pet sati i dva minuta i Đoković ga rešio u petom setu 12:10. Ovog puta nažalost nije bilo hepienda za srpskog tenisera, a Vavrinka će u polufinalu igrati protiv Tomaša Berdiha koji je ranije pobedio Davida Ferera.

Đoković je dobro počeo duel sa Vavrinkom i u prvom setu je dva puta oduzeo servis protivniku za vođstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švajcarski teniser je potom odlično servirao i u naredna dva seta nije dozvolio drugom igraču sveta šansu za brejk, a uzeo ih je tri pa je tako preokrenuo rezultat.

Srbin je u četvrtom setu uspeo da ostane u igri, a pri svom servisu kod rezultata 5:4 spasio je dve brejk lopte i duel odveo u peti set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem setu koji je trajao sat i 18 minuta, borba je bila neizvesna, a Vavrinka je u 16. gemu iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije.

Đoković: Bio je bolji!

Đoković je priznao da je razočaran, ali da to mora zaboraviti već sutra, jer karijera ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je sport. On je pokazao mentalnu snagu i zaslužio ovu pobedu. Iskoristio je svoje šanse i apsolutno je zaslužio pobedu danas. Odlično zna kako se igra u najvećim mečevima”, rekao je Đoković.

“Ovog puta nisam imao šanse. Naravno da sam razočaran, ali sutra je novi dan i moram da prihvatim da ne mogu uvek da pobeđujem. Mogu da budem ponosan na to što sam dao sve od sebe. Tenis je bitka i jedan od nas mora da izgubi. On je danas bio bolji i dobio je meč”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak je četiri puta osvajao turnir u Melburnu.

“Moram da budem ponosan na ono što sam uradio u karijeri, posebno na ovom turniru. Ovo je mesto gde sam ostvario najveće uspehe, teren koji mi je doneo najviše uzbuđenja u karijeri, kompletnoj teniskoj karijeri”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo